به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، حجت الاسلام مرتضي دهشت در سومین جلسه کارگاه مهارت منبر با ارائه نكات مهم در ارائه منبر شايسته گفت: باید در منبرها ظاهر و باطن مطالب رعایت شود و از قرآن کریم و کلام معصومین عليهمالسلام به عنوان الگوي دينيمان استفاده شود؛ همانند روشی که علامه طباطبایی در تفسیرشان دارند، یعنی محتوا را با محتوا و حدیث را با حدیث تفسیر کنیم.
وي افزود: گاهی برای تأثیرگذاری لازم است سخنرانی را کنار بگذاریم یا اینکه بالای منبر نرویم که به شرایط جلسه و مستمعین بستگی دارد و سخنران باید خیلی سریع شرایط را تشخیص دهد.
حجت الاسلام دهشت با یادآوری اینکه بلاغت یعنی درک ضروريات و فصاحت یعنی روانگویی کلام، گفت: امروز نباید از ادبیاتی استفاده کرد که مستمع به سختی بیفتد و ادبیات سخت دلالت بر علم سخنران ندارد؛ سه اصل فصاحت گزینش خوب، چینش خوب و پردازش خوب است.
وی تأکید کرد: در جنگ نرم بسیار بر پردازش کلام تأکید میشود و اخیراً چند سایت، تعداد توقف رهبری در سخنرانی خود بر روی یک کلمه را شمرده و آن را نشان از مهم بودن آن کلمه دانستند، البته تکرار کلمه گاهی تنفر می آورد ولی وقتی با پردازش خوب صورت گیرد، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
این استاد حوزه علمیه، ادامه داد: اگر حوزه تبلیغی امروز را ارزیابی کنیم و بین حوزه های تبلیغی خود و رسانه های بیگانه مقایسه کنیم به اين نتيجه مي رسيم که رسانه های بیگانه ظاهر را به شايستگي رعایت می کنند و ساختار را قوی می آورند و هم چنين در انتخاب مُبلغ بسیار دقت می کنند تا آراستگی و زیبایی او تأثیرگذار باشد و این از رفتار پیامبر بوده است که قبل از خروج از خانه خود را آراسته می کردند.
وی با بيان اين كه برگ برنده ما، تبلیغ بي محتواي آنهاست، خاطرنشان كرد: به تعبیر قرآن کلام آنها زُخرف است، یعنی کلامی که آن را زیبا کرده اند ولی محتوایی ندارد، در صورتی که کلام ما محتوا دارد.
اين استاد حوزه علميه تصریح کرد: دشمن نیز از همین برگ برنده می ترسد و هر ضربه ما در مقابل صد ضربه آن ها کارگر خواهد بود؛ زیرا سخن ما محتوایی مطابق با فطرت انسان ها دارد و اگر به صدر اسلام برگردیم نیز می بینیم عرب هایی که در گوششان پنبه می کردند، با اولین دفعه شنیدن قرآن مسیرشان عوض می شد.
حجت الاسلام دهشت اضافه كرد: البته متأسفانه برخی سخنرانی ها نیز محتوا ندارد و گاهی به این امر بی توجهی می شود.